2009. november 17., kedd

Amire feltettem az eletem -ertsd jol-:)




Kisegito suliban keszultek ezek a kepek ma delelott...pont ma fogtuk ki h a torveny es a tanugy miniszterium hatbavagasaival szembesuljunk leendo gyogypedagogusok kent praktika kozben.Kenyszerszaabdsag 2 hetig, nem mintha olyan konnyu lenne az egesz evi tanugyminiszterium altal kiszabott terveket vegrehajtani most meg 2 het ujabb hianyzas aminek a gyerekek orulnek de a tanarok le is maradnak es fizetest se kapnak.... A Tanitononek akie a VIII osztaly gyulesre kellett menie igy 3 egyetemi halgato maradtunk 7 diakkal akik kozul 4 sulyosan fogyatekos mentalisan ami azt jelenti h nem igazan komunikalnak foleg ami tanulassal olvasassal es irassal kapcsolatos. A fiucska akivel en foglalkozom o nem sulyosan fogyatekos inkabb viselkedesi zavarai vannak, nem keves de probaljuk ezeket is valahogy megszuntetni de teljesen sajnos nem lehet.
Szoval amire feltettem az eletem... ezek a gyerekek, az ilyen es hozzajuk hasonloak, akiknek szukseguk van kulon kulon 1-1 segitsegre a tanulasban.
Nemely diak a betuzest is csak ha eloszor en mondom ki azutan mondja ki o is... de annyira nagy orommel tolt el mikor foglalkozhatok veluk, amikor beszelgethetek veluk - mar akivel lehet- es meg sorolhatnam:) annyi szeretetet tudnak kieszkozolni belolem h az valami hihetetlen:) es en nagyon szeretem oket:) a szulok nincsenek felkeszitve hogyan foglalkozzanak ilyen gyerekekel legalabbis nem minden szulo..es a sulikban erkolcsi dolgokra is tanitjak oket de sokaknal meg az oltozkodes es tisztalkodas sincs jelen a fogyatekossaguk miatt. Csak ima tud felszalni egyenlore szivembol ezek a gyerekek irant, h Isten ovja vedje oket nap mint nap:) Alig varom h foglalkozhassak veluk:)

4 megjegyzés:

  1. ez az utolsó kép a legkifejezőbb:)
    szép munkát vállaltál el, Erika!

    VálaszTörlés
  2. Szerintem pedig egy igazi szolgálatot végzel!
    Ez nagyon megragadó, és buzdít másokat is erre;)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon ertekellek. Kellene beloled jonehany "normal iskolaba" is... De a mi oktatasi rendszerunk nagyon visszamaradott ezen a teren. Aldjon meg az Ur hogy aldas lehess.

    VálaszTörlés